Rybí příchuť v kompletních nebo doplňkových krmivech.

rybi prichut1_1

Celkem často se setkáváme s neúplně pozitivním názorem na tuto příchuť v krmivech. Přitom je tato příchuť vysoce kvalitní a prospěšná. (za předpokladu správných surovin a celkové receptury krmiva)

Přednosti této příchutě:

✓ Vhodné pro alergické psy nebo kočky.

✓ Blahodárný vliv na srst, pokožku zvířete.

✓ Prokazatelná vysoká stravitelnost a chutnost.

✓ Přispívá ke zdraví kostí, kloubů a chrupavek.

✓ Obsah vitamínů B6, B12, A nebo D a také větší množství aminokyselin.

✓ Díky draslíku a sodíku, působí jako ochrana proti srdečním a cévním onemocněním.

 

suchých krmivech nalezneme nejrůznější druhy ryb např. losos, tuňák, treska nebo pstruh. V rybách se nachází vysoký obsah aminokyselin, které jsou velmi prospěšnéV neposlední řadě prospívají kůži, srsti a má navíc vysokou stravitelnost. 

V mokrých krmivech konzervy, paštiky, kapsičky. Musíme si uvědomit, že pokud chceme psa nebo kočku krmit suchým krmivem, tak tímto způsobem to zablokujeme. Zvíře zjistí, že existuje více variant a bude dělat gurmána. (platí při častém podávání konzerv, kapsiček nebo paštik). Tyto produkty se řadí spíše k doplňkovým a vždy počítejte se silným aroma z ryb.

Lososový olej je kategorie sama pro sebe. Velice blahodárné a prospěšné účinky Omega - 3 kyselin jsou potřeba pro správné fungování celého těla zvířete, protože si pes sám neumí tuto složku vytvořit. Lze využít na nechuť ke krmivu nebo problémy s kůží a srstí. DHA a EPA je zdrojem pro podporu imunitního a nervového systému. Vždy podávejte přímo do krmiva dle tabulky na obale oleje. Určitě vyhledávejte kvalitní a 100% lososové oleje, hlavně tmavé barvy.

Pamlsky jsou vždy jen odměnou a musíme dbát na správné dávkování. Opět počítejte se silnějším aroma z ryb a také prospěšností pro organismus. Kvalitní pamlsky se značí vyšším obsahem bílkovin a je potřeba si uvědomit, že to není kompletní krmivo. Vždy je lepší vybíratnižším obsahem tuku. Na trhu jsou unikátní výcvikové pamlsky vyrobené z čerstvého masa, následně upravené v páře.